måndag 17 november 2008

Cassandra och Sofia

Cassandra och Sofia kommer för att hälsa på Doris och gå ut med Sota. Vi har lång erfarenhet av varandra, de kommer ihåg Sota som valp och Ollie som dog tre månader innan Doris kom till oss.

Här är en bild av Ollie efter flickornas önskemål. Jag kommer ihåg Ollie som en snäll, mysig, pigg och matglad promenadkompis. Tror att Cassandra och Sofia kommer ihåg henne på samma sätt.

Strax bär det iväg med Sota. Hon tycker det skall bli skönt med en stund utan Doris. Att hon får något alldeles för sig själv. Flickorna är duktiga och har reflexväst på sig när det är mörkt, de hjälper mig att komma ihåg Sotas reflexhalsband. Trots att Sota är svår att gå med, drar i kopplet och har svårigheter att komma överens med andra hundar så härdar dessa två härliga tjejer ut. Sommar som vinter, i värme och kyla, i ljus och mörker kommer de för att göra våra hundar en tjänst.

Under tiden får Doris och Kerstin en stund på altanen. Doris smyger på något.

Nu har hon dödat det! I detta fallet ett livligt höstlöv.

Alldeles nere vid Häggån ligger denna byggnad. Jag är mycket förtjust över färgerna. Det roströda taket, den silvergrå panelen, resterna av falu rödfärg, svart patinering av ålder och även ljust grön av alger på sina ställen.
Vi går över ån.

Allt är stilla. Lugnet sprider sig ända in. Ibland tror jag att vi bor på en av världens finaste platser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga tjejer C + S! Bra med reflexvästar på landet. Det är så kul med en serie bilder för varje inslag. Fortsätt så. Kram